2011. január 13., csütörtök

Blogon tájékoztat Vezér Mihály

Internetes blogon kíván folyamatos tájékoztatást nyújtani a lakosságnak a százhalombattai hitelbotránnyal kapcsolatban Vezér Mihály. A polgármester december végén levélben számolt be az érintett társasház-tulajdonosoknak az ügy legújabb fejleményeiről. Egyebek mellett felhívta figyelmüket a banktól érkező és tértivevénnyel átvett levelek esetleges jogi következményeire.
 
Blogon tájékoztat Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere

A közelmúltban újabb egyeztetés zajlott az önkormányzat és a Raiffeisen Bank között. Vezér Mihály polgármester arról tájékoztatta a társasház-tulajdonosokat, hogy a Raiffeisen Bank megjelent képviselői nem tudtak olyan kompromisszumos megoldást kínálni, amely mind számukra, mind pedig az óvadékot nyújtó önkormányzat számára elfogadható lenne. A bank kizárólag abban hajlandó együttműködni a társasházakkal, hogy bizonyos mértékű tőkemoratóriumot, kamatkedvezményt nyújtson, és/vagy futamidőt hosszabbítson. Minden egyéb kérdés tisztázását a bíróságtól várják, aminek a döntéséig az általuk teljesített kifizetésekkel kapcsolatos minden szerződést élőnek tekintenek.
Mivel azonban az állítólagos hitelszerződések egy része a lakók tudta nélkül és akarata ellenére köttetett, fontos, hogy az el nem végzett munkákkal összefüggő és a társasházak által el nem ismert kifizetésekkel kapcsolatban semmiféle újabb megállapodás ne szülessen. Miután a bank hozzá szeretne jutni a pénzéhez, a fizetések további elmaradása esetén újabb önkormányzati óvadék bevonására, valamint a bank által jogszerűnek értelmezett szerződések felmondására is sor kerülhet. Ez a lépés azonnali, egyösszegű fizetési kötelezettséggel járna mindaddig, amíg a bíróság ki nem mondja a társasházak által képviselt álláspont helytállóságát.
A bank segítőkészségét illetően nem kecsegtetőek a hosszú hónapok óta tartó személyes és írásbeli tárgyalások tapasztalatai, ezért az önkormányzat igyekszik módot találni a társasház-tulajdonosok támogatására. A polgármester olyan javaslatot terjeszt a következő képviselő-testületi ülés elé, amely kölcsönnel segítene áthidalni azt időszakot, amíg a szerződések semmisségét kijelentő bírósági döntés megszületik. Az érintetteket pedig hamarosan a részletekről is tájékoztatni szeretné.
Levelében arra kérte a társasház-tulajdonosokat, hogy haladéktalanul értesítsék közös képviselőjüket, intézőbizottsági elnöküket, ha bármilyen értesítést, levelet kapnak a Raiffeisen Banktól. Előfordulhat ugyanis, hogy fizetési meghagyást, vagy egyéb olyan dokumentumot vesznek kézhez, amely alapján fizetési kötelezettség jöhet létre. Kiemelte: különösen figyeljenek a tértivevénnyel feladott küldeményekre, amelyeket csak a jogszabályban előírt formában és módon juttathatnak el a címzettekhez. Akinek pedig kérdése van, továbbra is forduljon bizalommal a Polgármesteri Hivatal munkatársaihoz és egyeztessen a közös képviselőjével.
A polgármester hangsúlyozta az önkormányzat maximális segítő szándékát és azt is, biztos benne, hogy sikerül bizonyítani az igazságot a hitelekkel kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése